Morotskaka
Jag har varit sugen på morotskaka i över en vecka nu. Då jag inte kan hålla tyst om vad jag vill ha eller är sugen på att äta så frågade min kompis Emil om inte vi skulle ta och baka det tilsammans hos honom. Vilket var väldigt lägligt eftersom det var en bra och rolig sak att göra med älsklingen med innan våran 1 års dag. Kakan blev riktigt god, faktist den godaste morotskakan jag har smakat. Mycket gott att andvända sig utav lime i frostingen som då ger en liten syrligare smak som passar oerhört mycket till sötman.



Morotskaka ( Egen variant från ett lånat recept)
- 3 ägg
- 3 dl strösocker ( kan minskas ner på sockret till ca 2 dl)
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 3 tsk bakpulver
- 3 tsk malen kanel
- 2 1/2 tsk malen kardemumma
- 1 1/2 tsk malen ingefära
- 1 nypa salt
- 1 1/2 dl solrosolja
- 4 1/2 dl rårivna morötter ( vi använde ca 6 dl)
Frosting
- 60 g mjukt smör
- 4 dl florsocker ( kan minskas ner på till hälften då den blev för söt, ca 2- 2 1/3 dl)
- 1 tsk vaniljsocker
- Skal av 1 lime
- 100 g philadelphiaost ( öka mängd färskost då man minskar på sockret)
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
- Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten.
- Tillsätt solrosolja och rårivna morötter.
- Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt morotskakan svalna helt innan man breder på frostingen.
Frosting
- Vispa alla ingredienser krämigt.
- Bred frostingen över morotskakan.
- Låt den svalna/ vila i kylskåpet i ca 15-30 minuter innan servering.
Klart! ♥